Translate

fredag 20. mars 2015

Skarp kommentar fra Reidun Karlsen til Finnmarksløpets ledelse.

Reidun Karlsen sa...

Camilla, både du og Mikal har i denne debatten hatt sterke og vesentlige poeng for det ultimate langdistanse løpet og denne type konkurranse.
Æ må si at æ blir både skuffa og irritert over de holdningen som legges for dagen fra FL 's topp sjikt overfor kjørere sist i sporet de seinaste åran.( e d større helta å treffe på banketten, enn de som enda e ute i sporet?)
I et så langt løp vil det ofte inntreffe faktorer som gjør at kjørere må revurdere/ omdisponere kjøreplanensin, menlikefullt være i stand til å fullføre løpet innafor akseptable rammer. I Jan Øysteins sitt tilfelle dette året, hadde han GOD margin ifht innkomst Varangerbotn. ( æ trur han kunne logge værfast i storm på veg over i nesten et døgn og likevel holdt sæ innafor tidsfristen). Æ vil si det så sterk at hvis ikkje aille kjørerne er likeverdige, selv etter strekk i feltet, da bør "showmaskinen" FL vurdere å sile startfeltet som en finale blant de 20-30 LD kjørerne i sesongen. Det blir færre kjørere til start, men også mindre inntekter til løpet. Kanskje blir løpet mindre attraktivt også, både for kjørere og publikum, for det unike med vårres sport blir borte. Er dette ei utvikling vi ønsker for langdistansekjøringa?
Måner det 3. året på rad at kjørere sist i feltet på 1000 km får ubehaget med å forsvare sin plass i løpet, det er helt UHØRT! Enn så lenge er FL en åpen konkurranse, med kvalifikasjonskrav, dette har alle som får starte oppfylt. Vis dæm respekt!! Det har de krav på som deltakere.

Ingen kommentarer: