Translate

lørdag 2. mai 2015

Roger Fossøy gir tilbakemelding på Bergebyløpet 2015. Kopiert fra Facebook.

Til dere som ikke er facebook-brukere er her kopiert et viktig innlegg fra Roger Fossøy om Bergebyløpet.
De kommentarer som var der kl 00.14 den 2. mai er med også.


1 mai nærmer seg, påtide å gi tilbakemelding til dere I Bergebyløpet.
Om eg skall gi terning kast på årets Bergebyløpe, blir den ein svak 6er eller ein sterk 5er.
Håper dere finner mot til å tråtil igjen neste sesong. Finnmarkslopet., har satt dato allerede og eg håper dere får satt ein tidligg dato nå I haust. Ønske fra meg er att avstanden I tid/UKER mellom Bergebyløpet og finnmarkslopet blir den samme som I år. Hudene hadde god tid å komme seg igjen etter bergeby.
Starten er bare genial I åpen klasse, her har dere absolutt funnet ein god løysing. Inga stress, kjører og team starter når teamet er klart.
I åpen klasse sku eg gjerne ønsket å kunne startet med 16 hunder, dette for å kunne fått med alle Dei aktuelle hundene til FL1000.
kviletid: ok I timer,men sku ønsket å kunne tatt ut kvile på sporet. Alta 2 - dagers prøvde ut gps system/kvile I vinter. Krister, Dervo og Tom Hardy kjenner til det bla. Gps systemet/kvile kan optimalisere, har ider om det om dere går for det da.
God løysing ang handler frie sjekkpunkter. Hadde vert fint om ein kunne fått hjelp til friske/litt slappe hunder som blir satt ut på sjekkpunkter.forstår att det kreves resurser, men det er nu ein ønske å se på ein løsning I verdfulle. Iditarod har dei gule, oransje og røde hunder som blir satt ut. Gule=friske, oransje= litt mindre frisk/handledd/skulder og røde= trenger oppfølging av vet/medisinsk behandling. Til dømes gule og oransje hunder kunne blitt tatt imot av bergebyløpet, satt i hundgård/lang kjetting på ein høvelig plass. Røde hunder, må taes I mot av handler eller att kjørere må ordne seg med ein felles handler som tar I mot dei røde hunden eller bryte om ein Ikkje har handler. Det Ikkje ønskelig å kjøre huder til d nivået.......rødt.....? (Røde hunder I iditarod sendes raskt ut av løpet til DØMES Anchorage, gule og oransje blir igjen og får halm,mat og vann)
Har ellers Ikkje noko meir å tilføre, ok løypetraseer, svært gode spor/såler. Her burde " storebror løpet" tatt seg ein studietur, ingen plass eg kan huske att det var dårlig såle.....
Utfordrer Jan Vidar DahleRoy Åge Jensen Ugseth, Magnus W Gorter-Voie,
og flere til å komme med tilbakemelding/diskusjon /kommentarer til gutta og jentan I Bergebyløpet
Mvh Roger fossøy
Roger Fossøy sitt bilde.
259


 • Skriv en kommentar ...
 • Roger Fossøy Bergebyløpet må ta eigen vurdering kan Dei ønsker løpet ska vera. Eit trenings løp, eller eit alternativt til Femund? Håper dere velger alternativ til Femund, og da må distansen vera 600 ++ km. Dvs, kanskje me må ta starte tidligere på dagen? 10-12 timer før vill løyse mye. Med den typen start som dere har på Bergeby, trenges Ikkje mange funksjonærer. Bratt bakken I Masjok, eg gleder meg allerede til den til neste år.
 • Roy Åge Jensen Ugseth Roger Fossøy hva tenker du på når du viser til at Alta2dagers sitt system kan optimaliseres med tanke på at GPS skal registere hvile? Jeg synes det fungerte utmerket. Om GPSen stod på styret hele tida registerte den når sleden var i ro. Synes det var bra. Ok hviletidspott synes jeg. Ellers enig i mye av innspillet, lurt å gradere droppa hunder. Veldig bra løp, likte særlig vekslingen mellom handlersjekkpunkt og ubemannede sjekkpunkt. Litt startproblemer i Vadsø kanskje når det gjaldt sjekkpunktet der, men herregud det var jo første gangen! Utmerket stikking og LURT å legge det til etablert løypenett. Litt enig i Roger sin betraktning når det gjaldt Masjokrunden. Har ingen sterke formeninger om antall hunder, tenker at 16 kanskje er mer enn nok. Kanskje det ikke var Masjokrunden alene som var problemet med sisterunden men summen av lysløypa, elva og Masjokrunden på slutten ? Dette var mitt inntrykk utfra det spannet/løpet jeg kjørte. Et utrolig flott initativ som jeg allerede nå har på blokka over positive opplevelser i hundekjøring jeg mer enn gjerne vil gjøre en gang til. En klar 5-er i gjennomføring med 6 i initiativ og innovasjon 
 • Jon Børge Stina Takk for den Roger Fossøy,trengte virkelig å få tilbakemelding fra løpet av kjøreran,gode eller dårlige. vi skal ha bergebyløpsmøte om ikke leng så da blir alt tatt med i møtene fremover.
 • Mikal Lanes Tusen takk for tilbakemeldingene! Vi har komitemøte neste torsdag, så vi tar med alle disse innspillene inn i møte. Fyr bare laus om dere har mer på hjertet, for det er nå dere kan være med og påvirke siden løypelengde og trase mm for Bergebyløpet 2016 blir lagt i løpet våren. mvh Mikal
 • Roger Fossøy Lurt å gå ned på antall klasser I 8 - spann, det tar mykje energi å arrangere. men for alldel om dere har resurser er det bra med mange tilbud. Lurt å fortsette med 350-400 km på 8 - spann, eneste som gir langdistanse trening for spannet, dersom det er det sommer målet. Løpa under 240 -300 km er Inga god langdistanse trening. Det gir løp med høg fart , og stresset hundkjørere som Ikkje greier å ta vare teamet sitt.
 • Magnus W Gorter-Voie Jeg er selvfølgelig hjertens enig i bejaelsen, seks ganger sekshundreohsekstiseks terninger osv!  
  Ellers kan det være en idé å droppe Masjokh 2 ja. Og om jeg ikke husker feil, så ble den biten også litt drøy for 8spannene på slutten? Hva med den løy
  pa som etter sigende går rett ved siden av, men ikke har den brokkete bakken.? 
  Åpen klasse er jeg også enig i. 
  Artig poeng det at FL ikke evner å ha like god såle på løypa som Bergebyløpet, uansett så var det skikkelig fint på nordsida. Jeg er utrolig imponert over hva dere fikk til ifjor!
 • Jan Vidar Dahle Jeg gir Bergebyløpet 2015 en klar sekser. Utrolig bra, enig med Roger. En nytelse å kjøre. Mulige forbedringer kan være åpen klasse, altså at kjører selv bestemmer antall hunder fra start (hvorfor ikke?). Siste Masjokrunden kan vurderes sløyfet fordi den blir vanskelig å rekke om været blir utfordrende, selv nå som spora blei perfekte. Holder det å ha bare en distanse for 8-spann?
 • Magnus W Gorter-Voie Enig mht til distansen, Fossøy. Kanskje det finnes andre trasémuligheter også? Hva mener Bergebyfolket om det?

Ingen kommentarer: