Translate

fredag 20. mars 2015

Nrk Finnmarksløpet / Dervo følte seg presset av rennleder til å trekke seg fra Finnmarksløpet.

Nrk Finnmarksløpet

Dervo ble presset til å trekke seg

lytt til nyhetssendinga fredagen den 20 mars på Finnmarksnytt...


Hundekjører følte seg presset av rennleder til å trekke seg fra Finnmarksløpet. Hundekjører Jan Øystein Dervo sier han følte seg truet om å bli disket av rennlederen i Finnmarksløpet, og valgte å avslutte løpet

Jan Øystein Dervo
Hundekjører Jan Øystein Dervo sier han følte seg truet om å bli disket av rennlederen i Finnmarksløpet, og valgte å avslutte løpet.

Les mer....     http://www.nrk.no/finnmarkslopet/ble-presset-til-a-trekke-seg-1.12270530

Ble presset til å trekke seg

Hundekjører følte seg presset av rennleder til å trekke seg fra Finnmarksløpet.
Jan Øystein Dervo
Hundekjører Jan Øystein Dervo sier han følte seg truet om å bli disket av rennlederen i Finnmarksløpet, og valgte å avslutte løpet.
FOTO: TRINE ELISABETH BEDDARI
Jan Øystein Dervo kom ikke lenger enn til Varangerbotn i årets Finnmarksløp.
Rennlederen stoppet han, selv om veterinæren hadde klarert hundene.
– Det var ikke å misforstå at jeg kunne kjøre videre, for hundene var helt grei, sier Dervo selv om saken til NRK.

Godkjent av veterinær

Rita Hallvig
Hovedrennleder i Finnmarksløpet, Rita Hallvig mener det har vært misforståelser som bidro til at hundekjøreren måtte ut av løpet.
FOTO: NRK
Hovedrennleder for Finnmarksløpet, Rita Hallvig mener derimot at det hele skyldes dårlig kommunikasjon.
– Det har vært dårlig kommunikasjon mellom to veterinærer og en rennleder, i forhold til hva som egentlig er sagt, forklarer Hallvig.
– Så kan det jo da virke som at han har trukket seg fordi at han har skjønt det slik at han ikke får lov eller kan fortsette.
Men Dervo vil ikke sitte igjen med skylden for å ha misforstått beskjeden han fikk.
– Hvis vi ikke kunne kjøre videre, så skulle vi ha et bånd på sleden som tilsier at vi ikke skulle få lov til å kjøre videre uten at det var sjekket noe mer. Men det båndet fikk jeg ikke på, sier Dervo.
(Saken fortsetter under bildet.)
Tannsjekk
Hundene til jan Øystein Dervo skal ha blitt klarert av veterinær, men sier rennlederen stoppet han i å kjøre videre. Illustrasjonsbilde.
FOTO: ERIK LIEUNGH / NRK

Følte seg overkjørt

Jan Øystein Dervo forklarer at han følte seg totalt overkjørt av løpslederens argumenter, som foregikk i påhør av andre.
– Løpslederen kom inn og begynte å prate om at det blir uvær, og at hundene var slitne og at jeg ikke fikk kjøre videre på den måten.
– I og med det så følte jeg at det lå trusler i det, fordi at hvis man kjører videre med så slitne hunder vil man kunne bli disket. Og det er det ingen kjørere som ønsker.
Dervo skulle også ha blitt fortalt om konsekvenser som ville komme om han fortsatte med spannet i løpet.
– Det virket som dommerne skulle komme inn i saken, så det var ikke noe godt å føle på. Det var vel det som gjorde at jeg bare sa at jeg skulle avslutte, sier Dervo.
Hovedrennleder Rita Hallvig mener at ordet disking ikke burde vært nevnt i det hele tatt.
– Jeg kan bare si at hvis det er sagt at han sto i fare for å bli disket, så er det ikke sånn det skal være. Det må vi bare legge oss flate for. Vi har ikke hatt noen grunn i utgangspunktet til å stoppe han som kjører.

Ingen kommentarer: