Translate

onsdag 25. november 2015

Bergebyløpet N70 blir internasjonal TV-dokumentar

Bergebyløpet N70 2016 blir gjenstand for en internasjonal TV-produksjon i uka når løpet pågår (1. til 7. februar). Det er representanter fra det italienske produksjonsselskapet, Frame Factory som kommer til løpet.


Produksjonsselskapet angir en bred tilnærming ved at de ønsker å formidle den innsatsen som legges ned både fra hundekjørere, organisatorene, løpsledelsen, veterinærer, frivillige men ikke minst fokusere på hundene som er løpets virkelige atleter.

Selskapet oppgir Bergebyløpet som spesielt interessant med bakgrunn i det faktum at løpet – som det eneste fastlandshundeløpet i verden av et visst format - arrangeres over 70 grader nord, at løpet reises som et ikke-kommersielt produkt med utspring fra det lokale hundekjørermiljøet, samt at løpet er et av de lengste langdistanseløpene i verden.

Publisert 25. november 2015


NRK Finnmark, 24. november 2015 kl. 07:25
Bergebyløpet kan bli dokumentar.  Et italiensk TV-selskap ønsker å lage dokumentar fra Bergebyløpet neste år, skriver sledehundeløpet i en pressemelding. Bergebyløpet går gjennom kommunene Tana, Vadsø og Nesseby. Løpet arrangeres 1. til 7. februar.


Ingen kommentarer: